L'objectiu d'este grup és l'intercanvi de receptes de cuina tradicionals i actuals, així com un espai obert per a compartir informació i consells i, al mateix temps, intentar que les nostres receptes tradicionals no es perden.
QUEDA PROHIBIDA LA REPRODUCCION TOTAL O PARCIAL DE LOS CONTENIDOS EXPUESTOS EN ESTE BLOG.
El objetivo de este grupo es el intercambio de recetas tradicionales y actuales, así como una espacio abierto para compartir información y consejos y al mismo tiempo intentar que nuestras recetas tradicionales no se pierdan.

lunes, 31 de julio de 2017


PASTÍS DE LLIMA SENSE GELATINA NI FORN (Recepta de Cruz Bayarri)

Us deixe amb un pastís que vaig preparar que no porta ni gelatina, ni ous ni forn, per tant és ideal per a aquelles persones que no tinguen molta mà amb la rebosteria ja que és molt fàcil de preparar.
És un pastís original dels EE.UU del segle XIX que es conservava en unes caixes de gel posat que no existien les neveres elèctriques.

INGREDIENTS (motle 20-22 cm)
- 150 g galetes María
- 90 g de mantega
- 360 ml de nata per a muntar
- Una llanda xicoteta de llet condensada
- 230 g de formatge crema a temperatura ambiente
- 125 ml de suc de llima fresca
- Ralladura de llima al gust
- 2  cullerades de sucre (opcional)
- 1 culleradeta de vainilla
- unes gotes d'essència de llima (opcional)

ELABORACIÓ
Triturar les galetes fins a convertir-les en pols. Fondre la mantega en el microones en manera descongelació durant uns segons. 
Barrejar la galeta amb la mantega fins que quede homogeni i folrar la base del motle pujant també una mica per les parets. Reservar en la nevera o congelador.
Muntar la nata, per a açò la nata, les varetes i el bol han d'estar molt freds, es pot afegir una mica de sucre si volem. La nata ha de quedar ferma (ho sabrem perquè es formen uns solcs marcats groguencs) Reservar en la nevera.
En un bol posar el formatge i amb les varetes li donem unes voltes perquè s'ablanisca. Incorporar la llet condensada, la vainilla i la ralladura de llima. Tornar a barrejar. 
Afegir el suc de llima i deixem que per si sola la mescla comence a espessir-se gràcies a la llima. 
Incorporar la nata en tandes amb moviments envolupants. 
Abocar sobre el motle i reservar en la nevera un mínim de 6 hores o d'un dia per a un altre. 
Jo la vaig posar una estona en el congelador abans de servir perquè estiguera ben fresqueta. Té una textura molt cremosa i suau.

PD: podeu substituir la quantitat de nata per formatge crema també.




TARTA DE LIMÓN SIN GELATINA NI HORNO (Receta de Cruz Bayarri)

Os dejo con un pastel que preparé que no lleva ni gelatina, ni huevos ni horno, por tanto es ideal para aquellas personas que no tengan mucha mano con la repostería ya que es muy fácil de preparar. 
Es una tarta original de los EE.UU del siglo XIX que se conservaba en unas cajas de hielo puesto que no existían las neveras eléctricas.

INGREDIENTES (molde 20-22 cm)
- 150 g galletas María
- 90 g de mantequilla
- 360 ml de nata para montar
- Una lata pequeña de leche condensada
- 230 g de queso crema a temperatura ambiente
- 125 ml de zumo de limón fresco
- Ralladura de limón al gusto
- 2  cucharadas de azúcar (opcional)
- 1 cucharadita de vainilla
- unas gotas de esencia de limón (opcional)

ELABORACIÓN
Triturar las galletas hasta convertirlas en polvo. Derretir la mantequilla en el microondas en modo descongelación durante unos segundos. 
Mezclar la galleta con la mantequilla hasta que quede homogéneo y forrar la base del molde subiendo también un poco por las paredes. Reservar en la nevera o congelador.
Montar la nata, para ello la nata, las barillas y el bol tienen que estar muy fríos, se puede añadir un poco de azúcar si queremos. La nata tiene que quedar firme (lo sabremos porque se forman unos surcos marcados amarillentos) Reservar en la nevera.
En un bol poner el queso y con las barillas le damos unas vueltas para que se ablande. Incorporar la leche condensada, la vainilla y la ralladura de limón. Volver a mezclar. 
Añadir el zumo de limón y dejamos que por si sola la mezcla empiece a espesarse gracias al limón. 
Incorporar la nata en tandas con movimientos envolventes. 
Verter sobre el molde y reservar en la nevera un mínimo de 6 horas o de un día para otro. 
Yo la puse un ratito en el congelador antes de servir para que estuviera bien fresquita. Tiene una textura muy cremosa y suave.

PD: podéis substituir la cantidad de nata por queso crema también.

No hay comentarios:

Publicar un comentario