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jueves, 13 de julio de 2017




RAP EN SALSA (Recepta de Cruz Bayarri)

Aprofitant que tenia una bossa de cues de rap en el congelador, l'altre dia vaig fer aquest plat, està boníssim.

INGREDIENTS
- Cues de rap (en la bolseta anaven com 6-8 cues)
- Un kg de clòtxina valenciana
- Una bolseta de cloïsses congelades
- Un got de vi blanc
- Un got de caldo de peix (o aigua) 
- 1 ceba gran
- 2 o 3 dents d'all
- Una cullerada de farina
- Oli
- Sal
- Julivert

ELABORACIÓ
En una olla posem les clòtxines netes amb un parell de dents d'all i unes boles de pebre i les tindrem a foc no massa fort fins que s'òbriguen. Reservem les clòtxines i ens desfem de les closques. El suc que solten ho afegirem al caldo de peix.
En un bol posarem les cloïsses amb aigua i una mica de sal perquè solten la possible arena que tinguen.
En una paella o cassola posem una miqueta d'oli i quan estiga calent li afegim l'all picat i després la ceba trossejada xicoteta amb una miqueta de sal (jo també li vaig posar un tros de porro que tenia per la nevera).
Quan estiga doradeta li afegim una cullerada de farina i removem bé perquè no es pegue i perquè es cuine. 
Afegim el got de vi i seguim removent fins que l'alcohol s'evapore per complet.
Afegim el caldo de peix i deixem cuinar uns 10 minuts, si vérem que queda molt espès, podem afegir més caldo. Rectifiquem de sal si fóra necessari.
Incorporem el peix i quan queden 5-8 minuts li afegim les cloïsses i la carn de les clòtxines. 
Finalment li afegim un grapat de julivert picat, removem una miqueta i llest.




RAPE EN SALSA (Receta de Cruz Bayarri)

Aprovechando que tenía una bolsa de colas de rape en el congelador, el otro día hice este plato, está buenísimo.

INGREDIENTES
- Colas de rape (en la bolsita iban como 6-8 colas)
- Un kg de clóchina valenciana
- Una bolsita de almejas congeladas
- Un vaso de vino blanco
- Un vaso de caldo de pescado o agua 
- 1 cebolla grande
- 2 o 3 dientes de ajo
- Una cucharada de harina
- Aceite
- Sal
- Perejil

ELABORACIÓN
En una olla ponemos las clóchinas limpias con un par de dientes de ajo y unas bolas de pimienta y las tendremos a fuego medio hasta que se abran. Reservamos las clóchinas y deshechamos las cáscaras. El jugo que sueltan lo añadiremos al caldo de pescado.
En un bol pondremos las almejas con agua y un poco de sal para que suelten la posible arena que tengan.
En una sartén o cazuela ponemos un poquito de aceite y cuando esté caliente le añadimos el ajo picado y después la cebolla troceada pequeña con un poquito de sal (yo también le puse un trozo de puerro que tenía por la nevera).
Cuando esté doradita le añadimos una cucharada de harina y removemos bien para que no se pegue y para que se cocine. 
Añadimos el vaso de vino y seguimos removiendo hasta que el alcohol se evapore por completo.
Añadimos el caldo de pescado y dejamos cocinar unos 10 minutos, si viésemos que queda muy espeso, podemos añadir más caldo. Rectificamos de sal si fuese necesario.
Incorporamos el pescado y cuando queden 5-8 minutos le añadimos las almejas y la carne de las clóchinas. 
Finalmente le añadimos un puñadito de perejil picado, removemos un poquito y listo.

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